Ayurveda

Ayurveda is de traditionele Indiase geneeskunde. Het is de basis van iedere behandeling. Door middel van pols- en tongdiagnose stel ik de aard van uw constitutie vast. Naar aanleiding hiervan kan een bepaald voedingspatroon worden aangeraden of een reinigingsmethode worden toegepast, zoals abhyanga (ayurvedische lichaamsmassage), shirodhara (behandeling van het hoofd met medicinale warme olie), marmamassage (massage waarbij specifieke marma punten worden gestimuleerd).

Binnen de Ayurveda nemen massages een belangrijke positie in.

Ayurvedische massages kunnen zowel preventief als genezend worden gebruikt, bijvoorbeeld bij het opheffen van blokkades, het los komen van emoties of voor een verbetering van de gemoedstoestand. Er wordt gebruik gemaakt van warme olie die op een zachte manier over het lichaam wordt verdeeld en ingewreven.

Wat is het effect van de Ayurvedische massage?

– Het maakt de huid glad, soepel en houd het lichaam jong;
– Het bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid;
– Het activeert de werking van de lymfeklieren en de afvoer van afvalstoffen;
– Het verbetert de weerstand;
– Het verbetert de bloedsomloop en zuurstoftoevoer;
– Het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest worden gestimuleerd;
– Het werkt in hoge mate ontspannend.

Er zijn verschillende soorten Ayurvedische massagebehandelingen

Abhyanga
Dit is een gehele lichaamsmassage en duurt ongeveer 1 uur.

Shirodhara
Een speciale vorm van Ayurvedische massage is de Shirodhara. Een dun straaltje olie druppelt langzaam op het voorhoofd. Dit heeft een rustgevende werking op het centrale zenuwstelsel. De behandeling is bijzonder aangenaam en heeft een weldadige werking op lichaam en geest en geeft een unieke ervaring van innerlijke rust.